Składniki(na jeden deser):
- czekolada gorzka
- czekolada mleczna
- balon
- olej
- lody lub owoce(wedle uznania)
Przygotowanie:
Balon nadmuchać, związać nitką, położyć dołem w jakąś miseczke, nasmarować olejem(cienką warstwą).
Rozpuścić czekolade najpierw 1/3 gorzkiej i chlapać od góry do dołu. Wstawić do lodówki na 5 min.
Potem 1/3 białej i także chlapać od góry do dołu.
I tak cały czas do skończenia się czekolady.
Włożyć do lodówki na 1,5 godz.(żeby dobrze się stężała).
Wyjąć z miseczki położyć na talerzyk i odwiązać nitkę. Poczekać aż zejdzie powietrze. Powoli wyciągać zeby nie połamać.
UDEKOROWAĆ WEDLE UZNANIA można lodami, owocami, galaretką itp.
Smacznego! :P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz