Składniki
Cienki biszkopt - SKŁADNIKI:
- 3 jajka,
- 0.5 szklanki cukru,
- 0.5 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy
PRZYGOTOWANIE:Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier zwykły i waniliowy, a następnie żółtka. Na koniec dodajmy mąki zmieszane z proszkiem i delikatnie mieszamy. Wlewamy na posmarowaną brytfankę i pieczemy 20-25 minut w temp 180*
Resztę Składników:
Warstwa niebieska:
45 dag serka homogenizowanego waniliowego
2 galaretki niebieskie (rozpuszczone w 2 szkl wody)
Warstwa białych czapeczek:
35 dag serka homogenizowanego waniliowego
3 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo:
2 galaretki niebieskie (rozpuszczone w 4 szkl wody)
- 1.
-
Warstwa niebieska: Serek lekko wymieszać mikserem i dodać
tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na upieczony wcześnie i wystudzony
biszkopt.
poniedziałek, 4 sierpnia 2014
Ciasto Smerfetka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz